SHOPPING I LONDON

Mange forbinder shopping i London med Oxford Street. Det er stadig muligt at shoppe her, men gaderne og butikkerne er efterhånden blevet noget slidte og turistfikserede. Jeg har ladet mig fortælle, at Londons indbyggere ikke længere tager til Oxford Street for at shoppe.

Westfields er en kæmpestort shoppingcenter, i hvert fald efter skandinavisk målestok. Det er ikke så stort som Dubai Mall, verdens største shoppingcenter, men Westfields i Shepherd’s Bush var det største i England, da det åbnede i 2008, og med 150.000 kvadratmeter og 255 butikker er der meget at vælge imellem. Læg også mærke til, at mange af disse butikker er meget store, sammenlignet med butikker i Skandinavien.

Centeret er opdelt i flere forskellige dele, som hver fremstår som et selvstændigt shoppingcenter. The Village har f.eks. meget luksuriøse butikker som f.eks. Gucci og selvfølgelig en champagnebar! Og kan man overhovedet kalde sig et shoppingcenter, hvis man ikke har en indendørs skøjtebane? I think not!

I Westfields bliver du desuden inviteret til at sætte dig ned og slappe af, uden at du er forpligtet til at købe noget – ganske usædvanligt for et shoppingcenter. Der er et antal behagelige siddepladser på forskellige steder i shoppingcenteret, og her må man godt sidde, selvom man er under 70 år!

Der er flere undergrundsstationer i nærheden. Den nærmeste er Wood Lane på Circle Line/Hammersmith and City, men Shepherd’s Bush på Central Line er også tæt på.  Der går også et antal busser til busterminalen i White City, som ligger klods op ad shoppingcenteret. Og nu er der også åbnet en ny Westfields i Stratford på den anden side af London.